Nevěřte satelitní navigaci – zavede vás do bahna!

I při využití chytré satelitní navigace se stále ještě vyplatí používat vlastní rozum. Nebo dopadnete jako nešťastný motorista z Coventry.

Člen fóra gtr.co.uk s přezdívkou vennuth nedávno obšťastnil motoristický svět zajímavou příhodou. Figuruje v ní satelitní navigace, hromada bahna a několik uvíznutých vozů. Ale nepředbíhejme.

Podle pokynů z chytré navigační krabičky odbočil ve své dodávce Renault na cestu, která byla označena jako „Nevhodná pro motorová vozidla.“ Vennuth nechápal proč a sunul se rozbahněnou polní cestou rychlostí zhruba 40 mil za hodinu (64 km/h.) Jenže pak musel v jedné zatáčce zpomalit, načež se vůz se zabořil do mazlavé kombinace vody a hlíny.

Po několika neúspěšných pokusech o vyjetí se auto propadlo ještě hlouběji do bahna. Nezbylo tedy než zavolat odtahovou službu. Po hodině a půl však nebylo po záchraně vidu ani slechu, navíc si jeho (nyní již ex)přítelkyně začala stěžovat, jaký je idiot a že tam neměl jezdit… známe to všichni.

Pak zazvonil telefon. Pracovník odtahové služby Mick vennuthovi sdělil, že je na místě. Proč vás tedy nevidím, ptá se vennuth? Protože odtahovka zapadla na té samé cestě. O několik hodin později přijíždí další pomoc – vojenský náklaďák Bedford. A hádejte, co se stalo? Správně, také uvízl.

O HODNĚ hodin později spěchá na pomoc traktor a vytahuje nebohý Bedford – ten však při záchranné operaci ztrácí několik panelů karoserie, z čehož neměla jeho osádka vůbec žádnou radost. Nakonec je po čtrnáctihodinovém čekání vytažena i vennuthova dodávka. A proto – nikdy nevěřte navigaci!

autoweb.cz

15.9.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist