Hyundai Genesis dostane turbo!

V8 nebude, Hyundai chce dohnat počet válců přeplňováním.

Hyundai Genesis bude pro korejskou automobilku krok neznámým směrem. Pohon zadních kol byl již potvrzen (z čehož máme neskrývanou radost), stejně jako nabídka dvou šestiválců o objemu 3,8 a 3,6 litru. Ale ve vzduchu pořád visí otázka poctivého osmiválce.

No, podle vyjádření šéfa vývoje Johna Krafcika pro magazín Automotive News se ho s největší pravděpodobností nedočkáme. Ale nevěšme hlavu. Global Engine Manufacturing Alliance, společný projekt automobilek Hyundai, Mitsubishi a Chrysler, prý vyvíjí nový přeplňovaný čtyřválec s přímým vstřikováním. Ten se údajně dostane i do dalších vozů Hyundai.

Hyundai genesis fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Hyundai genesis fotogalerie

Dosud jsme věřili, že Genesis bude náhradou za Hyundai Coupe – a zřejmě jsme se pletli. Krafcik prozradil, že se připravuje další generace tohoto kupé s přední poháněnou nápravou. Genesis tak žejmě stane v nabídce Hyundai o stupínek výš a půjde přímo proti autům, jako je třeba ikonický Ford Mustang.

autoweb.cz

19.12.2007 7:44

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist