Čínská auta míří do Česka!

Češi koupí i jogurt bez mléka nebo špekáček bez masa – hlavně když je to levné. Budou ale ochotni riskovat vlastní životy?

Přibližně v březnu příštího roku se začnou na českém trhu prodávat auta čínské značky Brilliance. Firmu bude zastupovat skupina Antonína Charouze, která počítá s nabídkou nejméně tří modelů. Na pražské výstavě Autoshow to  uvedli zástupci společnosti Charouz Motor.

Na výstavě byl k vidění sedan BS4 vybavený benzinovým motorem Mitsubishi o obsahu 1,8 litru a výkonu 136 nebo 170 koní. Auto vybavené v základní verzi ABS, manuální klimatizací a čelními i bočními airbagy je 4,65 metru dlouhé a do kufru se vejde 430 litrů zavazadel, cena by se měla pohybovat kolem 400 000 korun. Například cena Škody Octavia začíná na 424 900 Kč, ale s motorem o obsahu 1,4 litru. Škoda měří 4,57 metru a má zavazadlový prostor 560 litrů. (A čtyři hvězdičky v testu Euro NCAP.)

Vedle toho by měl čínský výrobce dodávat na český trh větší limuzínu BS6 a také sportovní hatchback.

Brilliance, která mimo jiné montuje vozy BMW pro čínský trh, přitom nejde cestou kopírování vozů jiných renomovaných značek, ale vsadila na původní design, který pro BS4 navrhl italský Pininfarina.

O levných čínských vozech se začalo hovořit především v souvislosti s jejich účastí na nedávném autosalonu ve Frankfurtu, kde se objevily nekvalitní modely kopírující vozy Toyota RAV4, Land Cruiser nebo BMW X5. Vozy z Číny se zatím vyznačují nejen až o polovinu nižší cenou než originály, ale také většinou nekvalitními materiály i zpracováním a velmi nízkou úrovní bezpečnosti.

autoweb.cz, ČTK

19.10.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist