To nejlepší z Franfurtu podle autowebu

Přichází čas bilancovat. Které novinky nás ve Franfurtu nejvíc oslovily?

Původně jsme měli v plánu udělat článek o nejošklivějších autech frankfurtského autosalonu. Jenže jsme zjistili, že by s tím byl velký problém. Design některých představených vozů může sice vyvolat pozdvižení obočí, ale takových kousků bylo ve Frankfurtu opravdu málo. A navíc – proč se brodit v žumpě, když se můžeme koupat v šampaňském? Hitparáda začíná:

5. Suzuki Kizashi

Červená barva, zatmavená skla a obrovská kola. Dalo by se říci, že v těchto prvcích by mohl být vůz od Suzuki bratrem konceptu Accord Tourer. Akorát že pan Kizashi skončil na drogách. Vzdáleně může připomínat Maybach Exelero, ale v červené barvě vypadá o dost dravěji. Pravda, kolegové mu vytýkají určitou schizofrenii – jde o přerostlý hatchback nebo ujetý sedan? Doufejme, že v sériovém provedení nepřijde o svůj unikátní exteriér. Byla by to sakra škoda.

(Více zde…)

4. Porsche 911 GT2

Legendární německý výrobce sportovních vozů jde úplně jinou cestou než většina ostatních automobilek. Žádné chromované lišty, extravagantní tvary světlometů nebo pohonné ústrojí z hromady drátků a magnetů. Porsche už dávno našlo recept na výborný vůz – po stránce techniky i designu. A právě pro své klasické a vyzrálé tvary se 911 GT2 objevuje i v našem žebříčku.

(Více zde…)

3. Aston Martin DBS

Jak by zde mohl chybět. Už ze série fotografií z Prahy muselo každému automobilovému nadšenci poskočit srdce radostí. Ale stejně jsme si říkali, jestli temná zákoutí našeho hlavního města a oficiální fotografie neskrývají některé pihy na kráse DBS. Kdepak. Stylová elegance pro Jamese Bonda je doplněna o některé pubertální detaily – prahy s prolisy, rádobytuningový přední nárazník nebo výdechy v kapotě. Ale tento vůz má být především velká hračka muže. A tuto podmínku bezesporu splňuje.

(Více zde…)

2. Renault Laguna Coupé Concept

Druhé místo francouzskému švihákovi náleží právem. Jednalo se o jedno z mála aut, která dokážou člověka doslova uzemnit. A nepomáhá si žádným laciným pozlátkem, čistota jeho tvarů a decentní použití LED diod z něj dělají učebnicový případ designérského minimalismu. I se zvednutými křídlovými dveřmi má daleko k vulgaritě jiných podobně koncipovaných strojů. Designérský tým Renaultu si zaslouží poklonu.

(Více zde…)

1. Bugatti Veyron Pur Sang

Výrobce tímto modelem jasně dokázal, že dokonalost mu prostě nestačí – chce víc. Veyron je i v „obyčejném“ provedení po čertech nejrychlejší…

(Více zde…)

Vybrali jsme správně? Jsme šílení, hloupí nebo slepí? Své návrhy či připomínky můžete směřovat do diskuze pod článkem.

Richard Herbich, autoweb.cz

20.9.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist