Mazda ve Frankfurtu: nová Mazda6 (28 fotografií)

Sportovní, odvážná a nepopiratelně japonská: vrátí se Mazda6 na vrchol střední třídy?

Ani japonské želízko pro výheň segmentu CD nevydrželo tajné až do příštího týdne: tohle jsou první fotky sedanu, liftbacku a kombi Mazda6 druhé generace.

Protože mnoho informací automobilka k fotografiím neposkytla a vzhled auta vám jistě popisovat nemusíme (Je snad něco špatného na úvaze, že když dokážete číst, není nutné zaplácat tři odstavce popisem toho, co je vidět na fotkách?), připomeňme si, že Mazda6 sdílí techniku s novým Fordem Mondeo.

Očekávejte tedy přibližně stejné rozměry, sportovní podvozek se zavěšením MacPherson vpředu a multi-link vzadu, skvělou nabídku vnitřního prostoru a podobnou paletu motorizací. Jistý je benzínový dvoulitr o výkonu 107 kW/145 koní a točivém momentu 185 Nm a turbodiesel common rail stejného objemu s parametry 103 kW/140 k, 320 Nm.

Mazda 6 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Mazda 6 fotogalerie

Podle některých zdrojů bude Mazda6 naladěna ještě sportovněji než nové Mondeo, které se snaží kromě nadšených řidičů oslovit i usedlé manažery. Doufejme, že japonští inženýři zapracovali také na odhlučnění, které bylo Achillovou patou odcházejícího modelu. Výtky směřovaly také k interiéru, ale na základě nových fotografií můžeme tenhle problém považovat za vyřešený.

Více informací o motorech, výkonech a technice nové Mazdy přineseme po tiskové konferenci přímo z Frankfurtu.

autoweb.cz

6.9.2007 6:50

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist