Frankfurt live: Jaguar XF v obležení

K autu, které má zachránit Jaguar, jsme se museli proboxovat – a pak jsme se ztrapnili u otevřeného kufru...

Na přijetí nového luxusního sedanu XF bez nadsázky závisí bytí a nebytí celé automobilky Jaguar. Mohlo by se tedy zdát odvážné představit ho na domácí půdě gigantických německých rivalů, jejichž pompézní expozice na sebe strhávají značnou část pozornosti.

Můžeme-li soudit z reakcí kolegů novinářů tady ve Frankfurtu, risk se Jaguaru bohatě vyplatil. XF je prakticky neustále obléhán desítkami zvědavců, což je ostatně velmi dobře patrné i z titulní fotografie. Na krátké posezení v sedadle řidiče se stojí dlouhé fronty.

Jaguar se nechal slyšet, že má už tisíc závazných objednávek, přestože až do včerejška nikdo mimo firmu XF ani nespatřil. Odvážní klienti snad nebudou zklamaní – auto na nás udělalo dojem. Všemožně zprohýbaná příď působí při osobním setkání mnohem přesvědčivěji než na fotkách, interiér se bez diskuzí povedl a otočný ovladač automatické převodovky Jaguar Drive Selector sklízí pochvalné mručení od většiny přítomných.

Otázkou zůstává, do jaké míry se firmě podařilo vyřešit dílenské zpracování. Poté, co jsme ze zvědavosti otevřeli kufr, se nám ho nepodařilo zavřít. Úspěšnější nebyl ani kolega novinář z Číny. Třeba jsme jenom leví – chlapík od Jaguaru s distingovaným úsměvem zavřel kufr napoprvé.

Informace o pohonných jednotkách a základní technické údaje nového XF naleznete v našem starším článku.

autoweb.cz

12.9.2007 11:57

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist