Fiat ve Frankfurtu: Grande Punto Abarth SS a závodní Punto S2000

Nelekejte se. Ta dvě písmena v názvu ostrého Punta se čtou jako Super Sport.

Koncem prázdnin začal Fiat v tichosti prodávat sportovní Grande Punto Abarth, představené jako koncept na letošní Ženevě. Sériový model má turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec 1,4 l o výkonu 116 kW (158 k).

Nevíme, zda je to nedůsledností naší nebo P.R. oddělení Fiatu, ale zpráva o zahájení prodeje Grande Punto Abarth nám nějak unikla. Zachytili jsme ji až v souvislosti s dalším „konceptem“ Abarth, tentokrát určeným pro autosalon ve Frankfurtu.

Grande Punto Abarth Super Sport se od svého bratrance bez „esesácké“ přípony liší přítomností kitu, který zvyšuje výkon na 134 kW (182 k). Fiat bohužel nezmiňuje, z čeho přesně se sada skládá. Namísto toho se v tiskové zprávě píše o samolepkách s logem „SS“ a vzorech šachovnicové vlajky. Super Sport také prý dostane snížený podvozek a silnější brzdový systém.

Fiat sice nazývá Abarth Super Sport „prototypem“, ale po zkušenostech ze Ženevy musí být každému jasné, že se dříve či později objeví v běžné nabídce. Více se snad dozvíme příští týden ve Frankfurtu.

Kromě modelu Grande Punto Abarth Supersport představí Fiat v Německu také závodní Grande Punto Abarth S2000 s dvoulitrovým motorem o výkonu 201 kW (270 koní) a pohonem všech kol. Tenhle speciál by se – čistě hypoteticky – mohl potkávat na tratích rychlostních zkoušek se závodním vozem Škoda Fabia S2000, pokud se škodovka skutečně odhodlá k návratu do soutěžního sportu na tovární úrovni.

autoweb.cz

5.9.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist