Citroen ve Frankfurtu: Koncept C5 Airscape

Řada nedávných konceptů Citroenu se dočkala sériové výroby v téměř nezměněné podobě. Znamená to, že se můžeme těšit i na tento luxusní kabriolet s hybridním pohonem?

Zvenku určitě zaujme výrazná přední partie s velkými nasávacími otvory, 19palcová kola nebo protažené chromované kliky. Hlavním „tahákem“ je ale plně uhlíková střecha s prosklenou horní částí. Interiér je vyveden kompletně v hnědé kůži. Středová část sedadel je stylizována do podoby článků náramku hodinek, zatímco jejich lemy zdobí spleť švů.

Volant s pevným středem je u vozů Citroën samozřejmostí a C5 Airscape není výjimkou. Hlavice řadicí páky v kombinaci kůže a chromu ladí s podobnou úpravou ovladačů klimatizace na středové konzole.

Citroën C5 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Citroen C5 fotogalerie

Koncept je poháněn motorem 2.7 V6 HDi o výkonu 208 koní (150 kW) s filtrem pevných částic. Ten známe ze současných modelů, ale na rozdíl od nich může Airscape jezdit také na bionaftu. Moderní protiprokluzový systém Snow Motion, který zde také najdeme, má dokonce mít vlastnosti blížící se vozům s pohonem všech čtyř kol.

Podstatnou inovací je technologie UrbanHybrid, která snižuje emise CO2 o 24 gramů.

autoweb.cz

20.8.2007 11:59

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist