Brabus ve Frankfurtu: šílený Bullit

730 koní. 1100 Nm. V sedanu třídy C. Pomóóóć!

Vybalíme to rovnou: Brabus dokázal napěchovat pod elegantní kapotu nového Mercedesu třídy C svůj monstrózní V12 z modelu Rocket. Díky přeplňování dvěma turbodmychadly vyvine tento reaktor o objemu 6,3 l mocných 537 kW (730 koní) a neméně šílených 1100 Nm.

Naprosto neuvěřitelná se pak zdá informace, že skutečný točivý moment motoru činí 1320 Nm, ale inženýři Brabusu ho museli omezit, aby se převodovka při první prudší akceleraci nerozložila na prvočinitele.

Když už je řeč o převodovce, jde o starý známý pětistupňový automat ze starších modelů AMG, upravený pro potřeby firmy Brabus. S přenosem síly na zadní kola pomáhá samosvorný diferenciál se čtyřicetiprocentní svorností, ale i tak si umíme představit, že kontrolku stabilizačního systému čeká v Brabusu Bullit nikdy nekončící práce.

Mercedes Benz třídy C fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Mercedes Benz třídy C fotogalerie

Podle úpravce dokáže Bullit akcelerovat z místa na 100 km/h za 3,9 s, na 200 km/h za 10,49 s a na 300 km/h za 24,5 s. Jestli nebudete mít ani v tuhle chvíli naděláno v kalhotách, zjevně jste dost odvážní na to, abyste podrželi plyn u podlahy ještě déle a zkusili ověřit udávanou nejvyšší rychlost 360 km/h.

Při pohledu na nevzhledný přední nárazník vám musí být jasné, že udržet auto na silnici i v tak nesmyslných rychlostech byl pro aerodynamické experty náročný úkol. Do koše pochopitelně zamířily i sériové pružiny, tlumiče a stabilizátory.

Brabus neuvádí, jak dlouho trvá zastavení z rychlosti 360 km/h, ale gigantické dvanáctipístkové třmeny vpředu a šestipístkové vzadu se určitě dokážou zahryznout do vrtaných a chlazených kotoučů (380/360 mm) s potřebnou autoritou.

Zatím nevíme, na kolik tahle legrace vyjde. Hádáme, že musíte mezi střepy rozbitého prasátka napočítat nejméně sedm milionů v drobných, abyste si ho mohli koupit. I tak jde ovšem o cenově výhodný způsob, jak vzít majitelům třeba Porsche Carrera GT veškerou chuť do života.

autoweb.cz

10.9.2007 3:25

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist