Frankfurt live: Suzuki (už ne)dělá tajnosti

Koncept Kizashi všichni obdivují, ale nikdo se o něm nic nedozví.

Zdá se, že japonská automobilka Suzuki překvapila svým konceptem Kizashi úplně všechny – včetně svých vlastních zaměstnanců. Na stánku Suzuki jsme se o téhle divoké studii nic kloudného nedozvěděli.

Podle informací, které se k nám dostaly v létě, měl Kizashi zvěstovat příchod nového sedanu střední třídy. No, buď ta informace nebyla správná, nebo mají pánové od Suzuki šílenou odvahu. Když se snažíme, dokážeme v agresivním profilu vytušit možné tvary sportovního hatchbacku (nemají sedany kufr?), ale ten předek…

Ne, nechápejte nás špatně. Studie vypadá dobře, je dokonce jistým zvráceným způsobem přitažlivá. Jen nám nejde na rozum, jak by se cokoliv aspoň vzdáleně podobného mohlo zařadit do stávající modelové řady Suzuki.

Model Splash naštěstí žádné pochybnosti nevzbudil. Malé auto bude sdílet techniku s Opelem Agila a vyrábět ho bude továrna Suzuki v Maďarsku. Naživo je Splash docela roztomilý. Snad nám náklonnost k němu vydrží i po prvním testu, který by měl proběhnout někdy na podzim.

AKTUALIZOVÁNO 12. 9. 7:35

Tak přece – Kazashi je skutečně předzvěstí zbrusu nového modelu pro segment D. Prodávat by se měl už v roce 2010, i když koncept má k sériovému modelu očividně ještě daleko. Všechna čtyři kola konceptu Kazashi pohání turbodiesel 2,0 l, ale onen záhadný sériový sedan by měl prý disponovat hybridním ústrojím.

autoweb.cz

12.9.2007 7:38

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist