Ferrari prý chystá nový kabriolet!

Vítr ve vlasech a 450 divokých italských koní - Ferrari vědí, jak zaujmout.

Ferrari podle všeho chystá úplně nový model – vůz s konfigurací sedaček 2+2, skládací pevnou střechou a upraveným osmiválcem 4,3 l z modelu F430. Vůz se má představit v lednu na autosalonu v Detroitu a potrápit má například Aston Martin V8 Vantage.

O karoserii se postará známé designérské studio Pininfarina, podvozek pak vychází z F430. Podle magazínu 4Car byly potřeba značné úpravy kvůli nové střeše a zadním sedačkám. Motor se má nacházet vpředu (!), poháněna budou samozřejmě zadní kola. Osmiválec z F430 údajně dostane přímé vstřikování paliva a bude naladěn s ohledem na lepší průběh točivého momentu, což se odrazí ve snížení výkonu na 336 kW (450 koní).

V zahraničních médiích se spekuluje i o názvu modelu, který by se měl stát nejlevnější cestou k vlastnictví vozu z Maranella. Novinka s předpokládanou základní cenou pod čtyři miliony korun by se měla jmenovat 430 GT California.

autoweb.cz

25.9.2007 8:46

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist