Abt Sportsline na Essen Motor Show

Na stánku Abt se sešla zajímavá společnost: Volkswagen Tiguan, Touareg, Audi A4, A5 a dokonce i R8!

Tak tomu říkáme úroda. Pro Abt Sportsline je domácí výstava Essen Motor Show zřejmě pekelně důležitá, představí zde hned pět vytuněných vozů. Tak hezky popořadě:

Abt AS4
Nové Audi A4 se u dealerů ani neohřálo – a už je tu v podání Abt Sportsline. Povinný bodykit dodává sedanu o něco agresivnější vzhled, ale nás hlavně zajímá, co se děje pod kapotou. Motor 1.8 TFSI posílil ze 118 kW (160 koní) na celých 147 kW (200 koní). Dvoulitrový diesel dokázali u Abt vyladit ze standardních 103 kW (140 koní) na 125 kW (170 koní). Při použití extrémnějšího tuningového balíčku Abt Power S z něj dostanou dokonce 147 kW (200 koní).

Turbodiesel o objemu 2,7 litru může po úpravách podávat výkon 175 kW (240 koní) nebo 221 kW (300 koní). Druhá jmenovaná úprava navíc nabízí drtivých 600 Nm točivého momentu. Třílitrový diesel lze upravit na neméně zajímavých 199 kW (270 koní). O podvozek se postaral sám Christian Abt.

Audi A4 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Audi A4 fotogalerie

Abt AS5
Upravené Audi A5 s názvem AS5 (které jste láskyplně překřtili na ASS) jsme zde měli už dřív. Výjimečně povedenému kupé bohužel u Abt provedli to, co slibovali. Opomineme vcelku nevhodně umístěné karosářské doplňky a zaměříme se na dvoubarevný lak. Taky vám přijde, že AS5 vypadá jako poskládané ze dvou různých aut nebo autodílů z vrakoviště? Brr…

Abt Touareg
První SUV z dílen Volkswagen Abtovi podle všeho pořádně zatopilo. Musel vstoupit do neprozkoumaných vod a výsledkem je Touareg s výkonem 500 koní. I o něm jsme vás před časem informovali.

Abt Tiguan
Zdá se, že jsme to s naším nadšením trochu přehnali. Ve starším článku jsem označil dvoubarevné provedení za vcelku rozumný nápad, na „live“ fotografiích to však vypadá, že u Abt měli nějak naspěch. „Günter, kleben Sie es dort bitte! Ja, das ist genug.“ A navíc ty čtyři koncovky výfuku…

Abt R8
Když jsme se poprvé dozvěděli, že Abt vytuní Audi R8, znělo to zajímavě. Nadopovat osmiválec kompresorem… proč ne? Jenže zatím to podle oficiálního ceníku vypadá že Abt k R8 nabízí jen několik karbonových cetek, podvozek, brzdy a samozřejmě šílenou barevnou kombinaci. Zdá se mi to, nebo je lakýrník Abt Sportsline barvoslepý?

autoweb.cz

3.12.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist