Dálniční známky příští rok podraží

Vláda ve vší tichosti schválila ministerský návrh na úpravu dálničních poplatků. Díry ve státním rozpočtu zaplníme my, řidiči.

Tak z které strany začít? Nabízelo by se mluvit o tom, jak ve státní pokladně chybí peníze a že velký podíl na tom mají neprůhledné zakázky a úniky, nicméně faktem zůstává, že díru v rozpočtu nejlépe zacelí daňový poplatník. Ideálně řidič, který, zatlačený do kouta, zaplatí cokoli jen aby mohl využít své právo na volný pohyb.

A tak je jedno, jestli máte garáž a v ní řadu supersportů nebo kočírujete rodinné kombi, pokud vyrazíte v příštím roce na některou z českých dálnic, ať už novou, nebo v dezolátním stavu, řádně za to zaplatíte. Dálniční známka na rok 2012 totiž zdraží na 1500 Kč.Věřme, že stát těch 1,4 miliardy korun navíc využije správným způsobem.

Pokud máte zkažený den z této informace, tak s vámi už nic neudělá zmínka o tom, že rapidně se zvýší i cena krátkodobých známek, ta desetidenní zdraží z původních 250 na 390 Kč, měsíční „jízdné“ vzroste z 350 na 440 Kč.

10.11.2011 7:00| autor: Filip Rakovan

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist