Čtenář špionem: Nová Škoda Fabia kombi přistižena!

Škodovka přestala dělat s novým kombíkem tajnosti, testuje ho na českých silnicích.

Ačkoliv na její oficiální odhalení si počkáme nejméně do podzimního autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, Fabia kombi druhé generace se už několik týdnů vesele prohání po českých silnicích a dálnicích. Maskovaný prototyp v nenápadné šedivé barvě vyfotil náš čtenář Honza ve večerních hodinách na dálnici D2.

Z tohoto pohledu, který je pro nás nejzajímavější (přední část kombi bude naprosto shodná s hatchbackem) praští do očí tvar zadního sloupku. Velmi připomíná třeba Peugeot 207 SW nebo Kiu Cee’d SportyWagon. Nedejte se ale zmást, jsou to maskovací polepy. Můžete také považovat za jisté, že skutečné zadní svítilny budou mít jiný tvar než na tomto obrázku.

Délka zadního převisu, která je fotce dobře patrná, nasvědčuje tomu, že zavazadlový prostor bude patřit k největším v nižší třídě. Jeho objem by měl zůstat jen těsně pod magickou hranicí 500 litrů.

Škoda Fabia II fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Škoda fabia II 2 fotogalerie

Doufejme, že Škoda konečně sáhne k praktičtějšímu řešení sklápění zadních sedadel a zbaví majitele nového vozu nutnosti vyjímat opěrky hlavy. Nová Fabia by si to zasloužila – vždyť díky nízké nakládací hraně a očividně obrovským pátým dveřím bude pro transport objemnějších předmětů jako stvořená.

Nabídka pohonných jednotek bude víceméně kopírovat tu z hatchbacku, ale bez základní dvanáctistovky HTP o výkonu 44 kW (60 k). Počítejte tedy s benzínovými motory 1,2, 1,4 a 1,6 l a s naftovými 1,4 a 1,9 l. Výkony budou sahat od 51 kW (69 k) v 1.2 HTP po 77 kW (105 k) v 1.9 TDI.

K základnímu provedení by později mohla přibýt verze Scout, která podobně jako v případě Roomsteru Scout nabídne drsný „terénní“ vzhled, ale bez odpovídající techniky.

O cenách zatím není nic známo, ale podle našich informací by Škodovka ráda udržela cenu základního modelu pod třemi sty tisíci. Předpokládáme, že až se ve druhé polovině letošního roku začne prodávat, bude nová Fabia kombi 1.2 HTP stát 299 900 Kč. Naproti tomu za model Elegance s motorem 1.9 TDI a filtrem pevných částic budou zákazníci muset zaplatit více než půl milionu korun.

9.7.2007 11:36

9.7.2007 11:36

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist