Volvo S60 živě

Nový sedan od Volva posouvá standardy v oblasti bezpečnosti ještě dál.

Tak to tu ještě nebylo. Auto, které samo zastaví, když mu vlezete do cesty. Sice jsme ještě neviděli funkci tohoto systému v praxi, ale už u modelu XC60 Volvo ukázalo, že podobné systémy detekující překážku skutečně mohou fungovat. Tehdy se ale jednalo o systém zabraňující kolizi s jiným autem, tak uvidíme, jak to bude fungovat u chodců…

Volvo chce ale prezentovat model S60 také jako dynamický sedan, něco jako „menší“ Mercedes CLS. K tomu dostalo nové motory, zejména pak čtyřválec 2.0 GTDI s výkonem 206 koní a točivým momentem 300 Nm. Nenechte se ale zmást zkratkou s téčked, déčkem a íčkem, tohle je benzínový motor a Volvo S60 rozpohybuje na stovku za 7,7 s a dotlačí ho k maximální rychlosti 235 km/h.

Volvo S60 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Volvo S60 fotogalerie

V nabídce bude i kompaktní řadový šestiválec 3,0 l přeplňovaný turbodmychadlem, který produkuje až 304 koní a 440 Nm. Jenže vy si stejně všichni koupíte diesel, že? Pro vás tu je tak pětiválec 2,4 l D5 se dvěma turby a výkonem 204 koní. V nabídce jsou ale ještě další motory, aby si vybral skutečně každý.

Volvo S60 dostalo také ostřejší řízení a přepracovaný podvozek, aby skutečně nadchlo i dynamicky založené zákazníky. No, na BMW řady 3 to asi pořád stačit nebude, ale třeba takové Audi A4 by mohlo být ohroženo.

Volvo S60 se začne prodávat během prázdnin, po oficiálním uvedení na náš trh vám samozřejmě přineseme podrobné informace a ceny.

autoweb.cz

4.3.2010 8:56

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist