Toyota FT-86 živě

Hybridní Auris si nechte, my chceme tuhle zadokolku!

Toyota nám v Ženevě vnucovala hybridní Auris, ale ten nás nezajímá. My chceme sporťák Toyota FT-86, který je kompaktní, lehký, jednoduchý a má pohon zadních kol.

Toyota FT-86 odkazuje na legendární Corollu AE86, kterou proslavil svými kousky Keiichi Tsuchiya. Nový sporťák je vyvíjen v kooperaci se Subaru, které rovněž připravuje vlastní verzi.

O budoucnosti tohoto projektu máme ale samé špatné zprávy. Nejen, že se moc Toyotě nechce pouštět do světa současný design, ale objevily se hlasy, které říkají, že projekt opět zmizí v šuplíku. To by ovšem byla obrovská škoda, protože Toyota potřebuje charakterní auto jako prase drbání…

Pod kapotou konceptu je plochý čtyřválec 2,0 l od Subaru s výkonem 160 koní, což by mělo na lehké a jednoduché auto stačit. Subaru pravděpodobně použije i přeplňovanou verzi tohoto motoru. Jestli se objeví Toyota FT86 v Evropě, nevíme. Původně totiž byla potvrzena pouze pro USA. No, hlavně aby se vůbec vyráběla.

autoweb.cz

4.3.2010 10:16

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist