Porsche 918 Spyder živě + video

Porsche si do Ženevy přichystalo překvapení – hybridní supersport 918 Spyder.

Před časem se mluvilo o tom, že se závodní Porsche RS Spyder dostane do sériové výroby. A tady ho máte. Ale neděste se, tohle není pomalu se sunoucí hybrid. Tohle je pořádný supersport, který by klidně mohl být nástupcem ikonického Porsche Carrera GT!

Tenhle kompaktní supersport sice nese nálepku „ekologický plug-in hybrid“, ale ve skutečnosti to bude pořádné velkorážní dalekonosné dělo. Uprostřed je totiž uložen vysokootáčkový benzínový osmiválec 3,4 l původem v závodním speciálu RS Spyder (tomu říkáme hybrid!), který vydoluje ze svých útrob výkon 500 koní a oztočí se 9200 za minutu. K němu jsou připojeny tři elektromotory o celkovém výkonu 218 koní, které pohání přední i zadní nápravu. Přenos výkonu na zadní kola obstarává sedmistupňová převodovka PDK, přední kola jsou poháněna elektromotory a tudíž fixním převodem.

Stovku zvládne Porsche 918 Spyder, která váží jen 1490 kg, za 3,2 sekundy a rozjede se na 320 km/h, což jsou snad nejlepší hodnoty mezi hybridy vůbec. Jo, málem bychom zapomněli na čas na Nordschleife – testovací prototypy tu jezdily kola za 7:30. Počkejme si, co dokáže hybridní Ferrari 599 GTB, které se představí již dnes.

Udávaná kombinovaná spotřeba paliva 3,0 l/100 km je spíš úsměvným detailem, protože i kdyby tohle auto žralo „sto na sto“, pořád by se nám líbilo. Takto nízké spotřebě přispívá i fakt, že si můžete akumulátory v Porsche RS Spyder nabít doma ze zásuvky a po městě s ním jezdit jen na elektřinu.

autoweb.cz

2.3.2010 8:07

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist