Lexus CT 200h oficiálně

Lexus konečně představil vlastní prémiový hatchback.

Lexus CT 200h je oficiálně venku a až se ho veřejnost na autosalonu v Ženevě nabaží, hned si to zamíří k prodejcům, kteří se ho budou snažit vnutit zákazníkům Volkswagenu Golf, Audi A3 či BMW řady 1.

Lexus CT 200h byl vyvíjen především pro Evropu a tomu napovídá například design interiéru, který je o poznání evropštější a aspoň podle fotografií i docela pohledný a zajímavý. Prvotřídní kvalita by pak měla být samozřejmostí, ale stranou nezůstala ani ekologie.

Pod kapotou je přepracovaný hybridní systém z Toyoty Prius. Ono to nemusí takhle vypadat kdovíjak atraktivně, ale už obyčejný Prius v nové generaci není vůbec pomalé auto. Lexus bohužel neuvádí přesné číslo výkonu a jen připomíná, že se hybridní pohon skládá z benzínové osmnáctistovky a elektromotoru. Stejně jako Prius, i Lexus CT 200h umí jezdit v nízkých rychlostech jen na elektřinu.

Lexus si dal záležet i na podvozku, vpředu je přepracovaná náprava a zavěšení MacPherson, vzadu pak nezávislé zavěšení, takže by tohle auto mohlo i docela dobře jezdit.

Zatím to vypadá všechno zajímavě, ale jestli se bude chtít Lexus s podobným modelem výrazně prosadit, bude muset nabídnout moderní diesel a také nějaký silný benzínový motor. Šestiválec z Lexusu RX450h kombinovaný s elektromotory by mohl s takovýmhle hatchbackem velmi slušně zahýbat.

autoweb.cz

26.2.2010 7:23

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist