Jaguar XKR Speed Pack a Black Pack

Tovární úprava z něj dělá nejrychlejší XK v historii značky.

Automobilka Jaguar plánuje na ženevském autosalonu představit Jaguar XK modelového roku 2011. Ukáže ho spolu s pakety pouze pro model XKR kupé nazvané Speed a Black, které ze sportovního modelu Jaguaru udělají daleko většího dravce.

O pohon Jaguaru XKR se stará nový přeplňovaný osmiválec 5,0 l s maximální rychlostí omezenou na 250 km/h. V případě instalace paketu Speed je maximální rychlost omezena na 280 km/h. To posouvá XKR na pozici nejrychlejšího sériového modelu XK v dějinách.

Paket Speed s sebou dále přináší prvky přispívající k vylepšení aerodynamických vlastností vozu. Jde o nový přední a zadní nárazník s instalovaným difuzorem a větší zadní spoiler. Novinkou je i upravený posilovač řízení, jehož účinek s rostoucí rychlostí klesá.

Samozřejmostí je pak instalace luxusních prvků, které zaručují vozu více stylu. Jde o chromované linky kolem bočních oken, masky chladiče a výka zavazadelníku, 20” ráfky Kasuga, za kterými se schovávají i rudě lakované brzdiče. To vše zabalené v karosérii, která se může pyšnit barvou Kyanite Blue, Liquid Silver, Lunar Grey, Polaris White, Salsa Red, Spectrum Blue a Ultimate Black.

Po paketu Speed je k dispozici paket s označením Black, který obsahu výše zmíněné prvky s tím, že dominantní je černá barva, kterou jsou lakované 20” ráfky Kalimnos, lišty kolem oken a mřížka v předním nárazníku.

K dispozici budou tři barvy karoserie: Ultimate Black, Polaris White a Salsa Red. Interiér je u XKR Speed a Black čalouněný černou kůží s kontrastním prošíváním.

Paket Speed přijde na 3500 liber (100 000 korun) zatímco za paket Black je potřeba připlatit ještě 500 liber (15 000 korun) navíc.

autoweb.cz

19.2.2010 10:35

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist