Renault Mégane RS

Další ostrý Renault, tentokrát dlouho očekávaný Mégane RS.

Na Renault Mégane RS čekáme již pěknou dobu. Nový Renault Mégane Coupé již známe, tak prostudujme prozatím nejostřejšího zástupce rodiny Mégane.

Mégane RS dostal přeplňovaný dvoulitr s výkonem 250 koní v 5500 ot./min. a točivým momentem 340 Nm od 3000 ot./min. Motor je evolucí stejné jednotky z minulé generace. Auto stále posílá svůj výkon na přední kola přes šestistupňový manuál, který má nakrátko poskládané rychlosti. Na nějaké dálniční cestování tak tohle auto nebude.

Renault Mégane fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Renault Megane fotogalerie

Motor pomůže krotit přepracovaný podvozek a velkoryse dimenzovaná brzdová soustava. Nejlépe ale uděláte, když si připlatíte za podvozek „Cup“. Nastavení bude ještě ostřejší a dostanete navíc mechanický samosvor. Ať to stojí co to stojí, rozhodně tak učiňte.

Design se částečně inspiruje u konceptu z pařížského autosalonu, ale při pohledu na zadní část vozu se nám neustále vybavuje Opel Astra OPC.

U Méganu RS to ale nekončí. Podle všeho by měla později dorazit i ultimativní odlehčená verze, která si to rozdá s těmi nejrychlejšími v segmentu.

autoweb.cz

4.3.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist