Lexus RX 450h živě

Nový hybridní Lexus právě přijíždí do Evropy.

Spasitel. Tak by toto auto možná nazvali někteří ekologičtí pomatenci. My sice zůstáváme ke globálnímu přínosu hybridů poněkud skeptičtí, ale rozhodně nepopíráme, že koncovému uživateli nabízí mnoho výhod.

Nový Lexus RX 450h, který se prvně ukázal na autosalonu v Los Angeles, přijíždí nyní do Evropy. Pod jeho kapotou pracuje sofistikované hybridní ústrojí, které generuje výkon až 295 koní. Všechna kola jsou tak poháněna benzínovým šestiválcem 3,5 l, kterému s akcelerací pomáhají baterie a elektromotor.

Lexus RX velká fotogalerie

Lexus RX fotogalerie

Lexus tvrdí, že nové hybridní SUV RX 450h vyprodukuje jen 148 g/km CO2 se spotřebou 6,3 l/100 km. To je snad ještě méně, než co zvládne malý hatchback. Jestli se tomuto číslu Lexus dokáže přiblížit i v reálném provozu, nevíme. Každopádně se jedná o působivá čísla.

Lexus RX 450h se na stokilometrovou rychlost dostane za 7,8 sekundy a je schopen rozjet se maximálně na 200 km/h. První zákazníci se ale nesvezou dříve než v létě.

Také vám Lexus RX 450h připomíná nafouknutý Renault Koleos?

autoweb.cz

3.3.2009 2:26

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist