Hybrid Opel Ampera prozrazen!

Evropské úřady opět prozradily nové auto, tentokrát napjatě očekávaný hybrid od Opelu.

Opel již před časem avizoval příchod hybridu Ampera. Ví se, že je založen na Chevroletu Volt – svým způsobem revolučním hybridu.

Podle skic je vidět, že Opel Ampera se od Voltu moc lišit nebude. Uvidíme sice prvky z Insignie a dřívějších studií, ale záď auta bude s Voltem prakticky totožná.

Jak je známo z hybridu Volt, auto bude pohánět pouze elektřina (na baterie auto ujede okolo 65 km). Spalovací motor, o jehož parametrech se zatím nic neví, bude elektřinu pouze vyrábět. Není žádným způsobem spojen s převodovým ústrojím.

Ze standardní evropské zásuvky na 230 V bude možné baterie dobít za dvě až tři hodiny. Spolu s plnou nádrží pak auto ujede až 800 km bez nutnosti tankování či dobíjení.

Auto, které se v Ženevě představí, má být zatím jen koncept. Produkční verzi uvidíme až koncem roku 2010 s tím, že se v roce 2011 začne vyrábět a prodávat. To však závisí na finanční situaci v Opelu a hlavně v GM.

autoweb.cz

23.2.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist