Ford Iosis MAX: koncept MPV

Takhle by mohl vypadat nový Ford C-Max.

Jestli si pořád myslíte, že kompaktní rodinná MPV jsou jen nudné krabicovité plechovky, podívejte se pozorně na tenhle koncept. Takhle by totiž mohl vypadat nový Ford C-Max.

Ford Iosis MAX je jen koncept, takže nečekejte, že se všechny detaily dostanou do sériové výroby. Věříme ale tomu, že pojetí designu jak exteriéru tak interiéru přežije až do produkčního stádia. Možná se dočkáme i posuvných bočních dveří jako u Mazdy 5 MPV a panoramatického střešního okna.

Víme, že Ford umí i MPV nastavit tak, aby s ním byla radost jezdit, i když nemá přebytek výkonu. Koncept však vyřešil i tento „problém“. Pod kapotou má úplně nový přeplňovaný benzinový čtyřválec 1.6 EcoBoost s přímým vstřikováním, který má výkon 180 koní. Je spojen s dvouspojkovou převodovkou PowerShift a ke snížení spotřeby mu pomáhá systém stop-start. Podle propočtů Fordu by koncept mohl vypouštět jen 125 g/km CO2.

Motor EcoBoost se dostane do Fordů v roce 2010. Nový Ford C-MAX pak uvidíme zřejmě v roce 2011.

autoweb.cz

3.3.2009 10:49

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist