Fiat 500 Cabrio oficiálně

Fiat odhaluje roztomilou pětistovku se shrnovací střechou.

Potvrdilo se naše očekávání, nový Fiat 500 Cabrio nebude stahovat celou střechu (jako to dělá například Mini Cabrio), ale jen horní díl. Boční sloupky spolu s profilem auta tak zůstanou prakticky nezměněny. Fiat tento krok obhajuje tím, že si „pětistovka“ zachová stejný zavazadlový prostor o objemu 185 litrů. Samozřejmě se tak také ušetří náklady, protože nebylo třeba složitě vyztužovat a zesilovat konstrukci. Hmotnost se oproti uzavřené verzi nijak výrazně nezmění, ale na přesná čísla si ještě musíme počkat.

Fiat 500 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Fiat 500 fotogalerie

Kabriolet bude k dostání se stejnými motory, které budou navíc doplněny funkcí stop-start již v základu. Výkony motorů zůstanou stejné (benzinové motory 1,2 l o výkonu 69 koní a 1,4 l s výkonem 100 koní; diesel 1,3 l s výkonem 75 koní), určitě se ale trochu sníží spotřeba paliva a emise právě díky systému stop-start. Očekává se, že později dorazí i rychlá verze Abarth.

Fiat 500 Cabrio dostane rovněž nové barevné kombinace, které budou ladit s černou, červenou nebo béžovou střechou. Možnosti individualizace by měly být stejně široké jako v případě běžné pětistovky.

Fiat 500 Cabrio uvidíme prvně na autosalonu v Ženevě, prodej by měl být zahájen ještě v létě, abychom stihli aspoň trochu toho sluníčka.

autoweb.cz

17.2.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist