Brabus G V12 S v Ženevě

Dvanáctiválcová hranatá bestie se bude v Ženevě vysmívat všem hybridům a ekologickým pomatencům.

Brabus tohle nemůže myslet vážně. Dvanáctiválcová hranatá neaerodynamická sedmisetkoňová neekologická krabice, která se má představit na autosalonu, kde se budou všichni předhánět v tom, kdo vypustí méně emisí…

Motor má objem 6,3 l a jedná se o upravený dvakrát přeplňovaný dvanáctiválec z Mercedesu S 600. K výkonu 700 koní při 5100 ot./min. mu pomáhají dvě obří turbodmychadla. Točivý moment je tak masivní (přes 1320 Nm), že bylo potřeba upravit převodovku. Stejně ale musí být točivý moment elektronicky omezen na 1100 Nm při 2100 ot./min., aby se celá skříň nerozpadla na kusy.

Brabus samozřejmě vyměnil většinu životně důležitých součástí motoru, aby takový nápor vydržel. Původní je vlastně jen blok. Nové jsou ojnice, písty, kliková hřídel, hlava válců… Díly jako mezichladič, turbodmychadla a výfukový systém jsou rovněž z vlastních dílen Brabusu.

Brabus G V12 S se dostane na stovku už za 4,3 sekundy a jeho maximální rychlost je elektronicky omezena na 240 km/h. Konstrukce auta a pneumatik má totiž svoje limity. Brabus upravil i podvozek a brzdovou soustavu, aby se tohle hranaté monstrum dalo jakžtakž ovládat.

Brabus si svůj požírač cayennů cení na 379 000 eur (10 650 000 korun), což je opravdu hodně. Ale za tu legraci to možná stojí.

Výbava je naprosto maximální. Dostanete DVD přehrávač, televizi, playstation, luxusní kožené čalounění… Prostě všechno, na co si vzpomenete.

Již jsme se o tom zmínili v článku o Mercedesu třídy G – tahle zastaralá hranatá krabice má se silným motorem 5,5 l V8 s kompresorem své kouzlo. A Brabus tomu s dvakrát přeplňovaným dvanáctiválcem nasazuje korunu!

autoweb.cz

23.2.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist