Volkswagen Golf TDI Hybrid

Myslíte si, že vaše tédéíčko má malou spotřebu? Tak ani nečtěte dál, zesinali byste závistí.

Hvězdou číslo jedna na stánku automobilky Volkswagen je pochopitelně nové Scirocco. Světle modrý Golf s divnou maskou jsme zprvu přehlédli, ale později nám někdo řekl, že je to koncept hybridního TDI. Tak jsme se k němu zase vrátili.

Zaujalo nás, že Volkswagen Golf TDI Hybrid je poháněn turbodieselem 1,4 l. Na místě nám nikdo nebyl schopen říct, jestli má jednotka něco společného s chrochtavým tříválcem 1.4 TDI, který dává třeba Škodovka do Fabie. A tisková zpráva toho moc nezmiňuje.

Motor prý vyvine 55 kW/75 koní a je doplněn elektromotorem o výkonu 20 kW (27 k). Nechybí ani systém stop-start a nejnovější, sedmirychlostní generace převodovky DSG. Volkswagen uvádí spotřebu senzačních 3,4 l/100 km a emise CO2 na úrovni 90 g/km. (To je toho, to dneska dokáže kdejaký Australan s Peugeotem…)

Volkswagen Golf fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Volkswagen Golf fotogalerie

Ta maska, která Golf TDI Hybrid na první pohled vyčleňuje z rodiny Golfů, má samozřejmě za cíl vylepšit aerodynamické vlastnosti auta. To platí také pro zakrytování kol – vůbec první svého druhu, které dokáže zároveň vypadat jakž takž k světu.

autoweb.cz

5.3.2008 4:02

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist