Renault Laguna GT

Nová Laguna dostane systém řízení všech čtyř kol.

Vzpomínáte si ještě, jak Renault Laguna porazil ve slalomu Porsche Boxster? Byl to prototyp s aktivním řízením všech čtyř kol, které teď míří nejkratší cestou do sériové výroby! Tohle je Renault Laguna GT, jejíž zavěšení Active Drive umožňuje natáčet zadní kola ve stejném i opačném směru vůči kolům předním.

Pokud je systém naladěn podobně jako na prototypu, který tak nadchl redaktory časopisu Evo, máme se na co těšit. Kromě ovladatelnosti na limitu adheze by měl Active Drive usnadnit i parkování a podobné manévry v omezeném prostoru.

Renault Laguna fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Renault Laguna fotogalerie

Renault nabídne Active Drive v rámci výbavy GT, a to pro liftback i kombi Laguna. Můžete si vybrat, zda upřednostníte benzínový turbomotor 2,0 l o výkonu 205 koní, nebo o 25 koní slabší diesel stejného objemu. Sportovní sedadla, hliníkové pedály a semišové čalounění dostanete tak jako tak.

Divize Renaultsport, která se na vývoji Active Drive nemalou měrou podílela, už prokázala, že o ladění podvozků něco ví. S napětím očekáváme, zda systém dokáže proměnit charakter Laguny, která z pohledu nadšeného řidiče patří k nepříliš zajímavým autům.

autoweb.cz

24.2.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist