Nová Škoda Superb

Nový Superb je ve skutečnosti hezčí než na fotkách, ale co jinak?

Ze všech ženevských premiér české publikum ze všeho nejvíc zajímá nová Škoda Superb – model na pomezí střední a vyšší střední třídy, jímž Škoda Auto nahrazuje stárnoucí sedan.

Současný Superb vychází z prodloužené verze Passatu B5, určené původně pro čínský trh. Nová generace naproti tomu používá moderní architekturu s pohonnou jednotkou uloženou napříč a víceprvkovou zadní nápravou. Dárcem orgánů je opět aktuální Volkswagen Passat.

První dojmy
Nový Superb včera novinářům představil šéf Škodovky Reinhard Jung během tradičního slavnostního večera „Driving Ideas“, pořádaného skupinou Volkswagen. Naživo se nám zdálo, že nešťastný poměr šířky a délky auta není tak patrný jako na většině fotografií. Z některých úhlů je nový Superb opravdu přitažlivé auto. Nicméně zezadu připomíná novou Lagunu zrovna tak, jako se to zdá na fotografiích.

Velkým krokem dopředu je interiér nového Superbu. Na rozdíl od první generace nebije příbuznost s Passatem do očí, právě naopak – musíte se snažit, abyste si jí všimli. Palubní deska nám z nějakého důvodu připomíná nové Volvo S80, což rozhodně není míněno jako kritika.

Tak, a teď už musíme… copak, zapomněli jsme na něco? Aha, kufr. Jsme přece Češi a navíc mluvíme o škodovce. Je obrovský (přesná čísla se dozvíte později) a víko Twindoor funguje právě tak, jak Škodovka slibovala – můžete ho otevřít buď jako klasický kufr, nebo jako u liftbacku až ke střeše (viz například Octavii). Zadní sedadla se dají sklopit, ale nevznikne rovná ložná plocha a mezi kufrem a sedadly opět zůstává schod, stejně jako u většiny novodobých škodovek.

Škoda Superb II fotogalerie – vše co potřebujete vidět

škoda superb II 2 fotogalerie

A teď už opravdu běžíme. Náš realizační tým, čítající jednoho Koubka a jednoho Červenku, pro vás připravuje podrobné představení Superbu, nejdůležitější technické údaje a samozřejmě i fotografie přímo z výstaviště. Prozatím vezměte zavděk velkou galerií oficiálních fotek Škody Auto.

Čtěte také: Nová Škoda Superb – nejdůležitější technické údaje

Nová Škoda Superb Greenline

autoweb.cz

4.3.2008 8:19

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist