Bugatti Veyron Fbg par Hermes

Ve Veyronu dneska jezdí kdejaký šejk. Chcete-li zaujmout, potřebujete něco speciálnějšího...

Jak slíbili, tak učinili: Bugatti vystavuje novou limitovanou edici svého jediného modelu, Veyron. Model s podivně komplikovaným názvem „Bugatti Veyron Fbg par Hermes“ je podle automobilky „vyvrcholením partnerství, které trvá už více než 80 let“. Už ve 20. letech totiž firma Hermes navrhovala zakázkové interiéry pro některé kreace Ettore Bugattiho. Tehdy sídlila na pařížské ulici Rue du Faubourg Saint-Honoré, zkráceně Fbg.

Limitovanou sérii spolehlivě identifikujete podle dvoutónového laku, který podle návrhářů odkazuje na Bugatti Type 35 z roku 1924. Dalšími atributy vyhrazenými jen pro tuto edici jsou leštěná osmipaprsková kola s písmenem „H“, nové víčko nádrže a zvláštní výplet masky chladiče.

Kromě koženého čalounění interiéru dostanete v ceně i kožený cestovní kufr značky Hermes. Pokud ale doufáte, že za svých 1,55 milionu eur (39 milionů korun) bez DPH obdržíte také nějaké zvýšení výkonu, zklameme vás. Musíte se smířit se standardním přídělem 1001 koní, 1250 Nm a 407 km/h.

autoweb.cz

5.3.2008 8:16

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist