Dodge á la MX-5 má démonické jméno i vizáž

Nízký, silný, oranžový a jako by z oka vypadl novému Dodge Viper. Seznamte se s novým roadsterem ze druhé strany Atlantiku.

Americká automobilka Dodge dnes odtajnila podobu koncepčního roadsteru, který přiveze do Ženevy. Jde o vůz klasické koncepce s motorem vpředu a pohonem zadních kol.

Dodge se nijak netají tím, že inspirací pro Demon byla veleúspěšná Mazda MX-5, ale koncept s mezinárodně srozumitelným jménem je kratší, širší a těžší než jeho rival z dálného východu.

Demon nepoužívá žádnou z existujících platforem, pohání ho však sériový motor 2.4L o výkonu 172 koní a točivém momentu 224 Nm. Sílu čtyřválce přenáší na zadní kola šestistupňová ručně řazená převodovka.

Fakt, že Demon nesedí na některé ze stávajících platforem koncernu DaimlerChrysler, naznačuje relativně malou pravděpodobnost sériové výroby. Na druhou stranu, použití motoru z hatchbacku Caliber svědčí o opaku a interiér i exteriér vypadají jako připravené pro výrobu.

Podle některých zdrojů bychom se mohli dočkat sériového roadsteru Demon už do roka. Jako nejpravděpodobnější jeviště pro jeho premiéru se jeví tradiční lednový autosalonu v Detroitu.

autoweb.cz

12.2.2007 9:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist