Závodník málem uhořel při testu silniční formule!

Jezdec BTCC Plato utrpěl popáleniny, když se Caparo T1 vznítilo v rychlosti 240 km/h.

Jason Plato, kterého mnozí znáte jako moderátora pořadu Fifth Gear a jako jezdce britského šampionátu cestovních vozů BTCC, testoval pro pořad silniční verzi hypersportu Caparo T1 na zkušebním okruhu Bruntingthorpe v Leicestershiru.

Plato podle svých slov v rychlosti zhruba 240 km/h najednou ucítil ztrátu výkonu. Podíval se do zrcátek a uviděl kouř, vzápětí ucítil i prudkou vlnu horka.

„Pak se Caparo z ničeho nic změnilo v ohnivou kouli, uprostřed které jsem seděl já“ říká Plato. Podařilo se mu vůz okamžitě zastavit a vyskočit z něj, utrpěl ale popáleniny krku, obličeje a rukou. Byl okamžitě převezen do nemocnice, kde prošel přes několik oddělení, včetně oddělení popálenin. Večer byl propuštěn domů a noc strávil ve své posteli v Oxfordshiru. Dnes ráno měl naplánovanou návštěvu u specialisty na popáleniny.

„Při brzdění jsem pochopitelně nemohl sundat ruce z volantu, takže je mám obě popálené, pravou trochu víc. Popáleniny mám také vzadu na krku a na obličeji. Bude to hodně těžké, ale přesto se těším na nedělní poslední závod letošní sezóny BTCC. Byla to těžká sezóna a pořadí jezdců jsem vedl téměř nepřetržitě už od prvního závodu, takže mě tohle rozhodně nezastaví před získáním titulu!“

Jason jezdí BTCC s vozem Seat Leon a poslední tři závody je ve vedení o devět bodů před druhým Fabriziem Giovanardim z Itálie. V nedělním závodě oslaví Plato své čtyřicáté narozeniny. Vítězství by byl opravdu pěkný dárek – držime palce!

autoweb.cz

10.10.2007 11:12

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist