Vrátí se Alfa Romeo Duetto?

Legedární italský kabriolet by se mohl svézt na módní vlně návratů do minulosti.

Kultovní status může auto získat několika způsoby. Prvním je bezesporu kombinace jeho vzhledu a výkonu, jindy zase pomohou závodní kořeny. A zřejmě nejsnadnější je vůz umístit do nějakého filmu. Kdo by po shlédnutí 60 sekund nechtěl řídit Shelby Mustang GT 500 nebo jezdit s Toyotou AE86 tak, jako Takumi Fujiwara v seriálu Initial D. Takto osudově je s filmem spjata i Alfa Romeo Spider Duetto. Tou jezdil Dustin Hofmann ve slavném filmu Absolvent.

Na jejím místě v nabídce v současné době najdeme model Brera. Šéf Alfy Romeo Antonio Baravelle ale chce do portfolia své automobilky zařadit nový soft top. Podle jeho představ se má jednat o malý, kompaktní a nízký dvousedadlový sporťák ve stylu modelu Duetto. Ke stému výročí, které italský výrobce slaví v roce 2010 by to byl opravdu moc pěkný dárek.

Automobilka hodlá zdvojnásobit své zisky a k tomu jí má pomoci „oživování“ klasických modelů a jmen. Nový Fiat 500 se ukázal být vypečeným tahem a nejinak by to mělo být s novým Duettem. Cílem je v tomto případě stvořit dostupný a stylový vůz pro mladší zákazníky – a my jsme jen pro. Na náčrtech vidíme Aston Martin DBS kombinovaný s Alfou 8C Competizione, může být design vůbec lepší?

autoweb.cz

6.10.2007 9:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist