Subaru Impreza WRX STi od Prodrive: 400 koní!

První tuning pro nové Subaru Impreza je tady – a hned i s tovární zárukou.

Subaru Impreza WRX STi se teprve nedávno ukázala světu ve své japonské specifikaci, ale britská firma Prodrive už přispěchala se svým balíčkem úprav.

Prodrive Performance Pack (PPP) zvyšuje výkon čtyřválcového boxeru 2,5 l na dechberoucích 294 kW (400 koní). Prodrive zatím neuvádí, jak toho dosáhla.

Prodrive Performance Pack byl nicméně k mání již dříve, a to pro modely Impreza i Forester. A věřte nebo ne, nikdy neobsahoval žádná kouzla: jen sportovní katalyzátor, nové výfukové potrubí a přeprogramování řídicí jednotky. To je dokazuje, jaký potenciál se v motorech Subaru ukrývá.

Inženýři Prodrive vyvinuli pro nové Subaru Impreza WRX STi (velká fotolagerie zdezde) také sportovní podvozek, sadu aerodynamických dílů a brzdový systém.

Dobrá zpráva je, že majitelé Imprezy PPP dostanou stejnou tříletou záruku jako ostatní zákazníci Subaru. Špatná, že to platí jenom ve Velké Británii. Vzhledem k úzké provázanosti firem Subaru a Prodrive by neměl být velký problém s uznáním záruky i u nás, ale bude vás to stát trochu vyjednávání. Samozřejmě až potom, co si Prodrive Performance Pack sami dovezete…

Prodrive – to jsem už někde slyšel…
Firmu Prodrive řídí Brit David Richards, který se léta staral o tovární angažmá Subaru ve  WRC, později řídil tým Honda BAT F1 (ano – tehdy ještě nebyů tým Hondy všem k smíchu). Od spolupráce se Subaru na soutěžním poli se odvíjí i tradice kvalitních tuningových dílů pro vozy Impreza.

Dnes Prodrive organizuje účast v nejrůznějších závodech na klientské bázi, pomáhá automobilce Aston Martin s jejím závodním programem (Richards se nedávno stal spolumajitelem AM) a chystá návrat do formule 1. Druhým opěrným bodem jejich aktivit je vývoj a výroba automobilových technologií – třeba těch, které prezentoval koncept Prodrive P2.

David Richards kromě toho vlastní televizní práva na vysílání světového šampionátu WRC.

autoweb.cz

31.10.2007 9:18

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist