Speciální trénink pro majitele Bugatti Veyron

Tohle auto je jedním z nejcivilizovanějších supersportů, ale pořád má přes 1000 koní a umí jet čtyřstovkou...

Pokud si majitel usmyslí, že pózování před místním kasínem už bylo dost a že by mohl vyzkoušet, co jeho nová hračka skutečně umí, může snadno zjistit, že schopnosti auta dalece přesahují jeho vlastní. A co si budeme povídat, zjistil by to zřejmě každý z nás.

Šťastní majitelé Veyronu teď ovšem mají jedinečnou šanci bezpečně vyzkoušet, co vlastně čtyřnásobně přeplňovaný šestnáctiválec za jejich zády umí. Firma Bugatti Automobiles S.A.S. totiž odnedávna nabízí jednodenní řidičský výcvik, který majitelé Veyronů prodělají individuálně pod bedlivým dohledem testovacího pilota. Pierre-Henri Raphanel jim ve firemním Veyronu (to aby si ten svůj zbytečně neojížděli) a na uzavřené trati Anneau du Rhin ukáže, co a jak.

Začíná se jednoduše, nácvikem plné akcelerace, nouzového brzdění, úhybných manévrů i slalomu. To všechno na různých druzích suchého asfaltu a pak i s použitím umělého deště. Poté se jezdci přesunou na kratší dráhu, která měří 1,1 km a kterou mají čistě pro sebe. Tam mohou individuálně trénovat a zlepšovat své schopnosti. V závěru dne přichází vysokorychlostní jízdy na tříkilometrovém okruhu.

Pokud si zákazník přeje, Pierre-Henri s ním ještě u večeře probere události uplynulého dne. Potom už dostanou certifikát a mohou jet domů. Pokud ovšem nevyužijí nabídky automobilky, která může zajistit ubytování ve Strasbourgu a poznávací výlety do Molsheimu, rodiště vozů Bugatti.

Takže už víte, co máte chtít k Velikonocům, až pod stromečkem najdete Veyrona…

autoweb.cz

4.12.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist