Retardéry: past na sportovní auta

Pro většinu řidičů je to pouhá nepříjemnost, ale majitele supersportu může špatně přejetý práh vyjít na hodně peněz. Ruf má řešení.

Jakožto správný čtenář autowebu máte jistě doma nejméně jeden supersport, takže tenhle problém dobře znáte: špatně opravené ulice, retardéry a dokonce i mnohé podzemní garáže jsou pro vás zapovězeným územím.

V Praze se dokonce traduje historka o majiteli Bugatti EB110, který si najal chlapíka s žigulíkem pro velmi speciální úkol. Brigádník navařil na předek žigulíku traverzu, jejíž výška přesně odpovídala spodní hraně spoileru EB 110. Sjezdil celou Prahu a za několik dnů předa objednavateli mapu, v níž byly vyznačeny všechny „nesjízdné“ ulice.

Vlastníte-li Porsche Carrera GT, existuje i praktičtější řešení. Německá firma RUF, která se specializuje na přestavby vozů Porsche, vám namontuje hydraulické přední odpružení s měnitelnou světlou výškou. Stiskem  tlačítka můžete zvednout zranitelný přední spoiler o pět centimetrů a nechat ho tam až do rychlosti 60 km/h.

Ani to moc nestojí: 14 800 eur (424 000 Kč) plus DPH. Ve srovnání s každotýdenní opravou karbonových dílů pakatel…

autoweb.cz

26.6.2007 11:03

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist