Renault Clio F1 R27

Jestli sledujete Formuli 1, určitě víte, že tým Renault představil svůj nový monopost R27. A vy ho můžete mít doma. Tedy... možná. A ne tak úplně monopost.

Divize Renault Sport Technologies totiž na oslavu mezinárodní premiéry závodního speciálu představila ještě jednu lahůdku. Včera v Amsterodamu odhalili speciální verzi ostrého Renaultu Clio s názvem F1 R27.

Že vás mrzí, že nebudete mít ostrý závoďák? My bychom zas tak zklamaní nebyli. Clio Sport totiž patří mezi nejlepší ostré hatchbacky současnosti a tohle bude zřejmě ještě o kousíček lepší zábava.

Renault Clio fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Renault Clio fotogalerie

Pochopitelně nesmí chybět optické odkazy na tým F1, jako například loga na celém autě, broušená plaketa s pořadovým číslem a tak dále. Barevné schéma odkazující na větší speciální model Mégane Renault F1 Team, ani brzdové třmeny lakované na rudo vám na zatáčkovité okresce moc nepomohou, ale hluboké sedačky Recaro už ano.

Nejdůležitější bude podvozek, který je ještě nižší, než u Clia Sport a sedí na sedmnáctipalcových antracitových kolech BeBop. Upravené pružiny i tlumiče zajistí ideální přilnavost. Podvozek bude identický s podvozkem „Cup“, který se koncem roku objeví v příplatkové výbavě Clia 197.

Další detaily zatím nejsou známy, ale dozvíme se je na jarním ženevském autosalonu, začátkem března. Potom by se omezená série měla dostat do prodeje. Otázkou ovšem zůstává, zda se jí dočkáme i u českých dealerů…

Honza Koubek

26.1.2007 10:59

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist