Renault chystá radikální sportovní vůz

Dočkají se legendární sporťáky Alpine důstojného následovníka? Modlíme se, aby tomu tak bylo.

Automobilka Renault se sice angažuje ve seriálu Formule 1, ale že by své zkušenosti převedla mezi produkční vozy… to se říci nedá. Ano, měli jsme zde Renault Clio F1 R27, hatchback představený u příležitosti uvedení nové verze monopostu závodního týmu na trať. Ale opravdový sporťák jsme od Renaultu neviděli od dob modelu Spider před deseti lety.

Nicméně podle šéfa marketingu Patricka Blaina se můžeme těšit na plnokrevný sporťák od této značky  někdy po roce 2010. Předtím ale na trh dorazí nové kupé, pravděpodobně inspirované konceptem Laguna Coupe Concept. Podle magazínu AutomobilWoche se nyní Renault soustředí na 26 nových modelů, které chce do světa vypustit do konce roku 2009.

Podle Blaina půjde o „radikální sportovní vůz,“ ne o sportovní verzi stávajícího modelu. Dalšími zvažovanými novinkami mají být další generace propadáku Avantime a zvláštního luxusního vozu Vel Satis.

Ale upřímně řečeno, nás zajímá spíše výkonný sporťák ve stylu legendární značky Alpine. Tu Renault opustil v roce 1994. Tehdy byl vyroben poslední vůz A610, který ve své době velmi zdatně konkuroval Porsche 944, a to už je co říct.

Jeho předchůdci – modely A310 a A110 se nesmazatelně zapsaly do automobilové historie a je opravdu velká škoda, že tato značka skončila na smetišti dějin.

autoweb.cz

1.10.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist