Porsche 911 GT2 – prosákly fotky!

Sice neoficiálně, ale jsou venku oficiální fotky drsné GT2.

Když máte dobrodružnou náladu a přístup k utajeným informacím, můžete se někdy dostat do nehezkých potíží. Někdy ale také můžete udělat radost spoustě lidí, což je případ šikuly, který dokázal naskenovat a pověsit na internet oficiální brožuru připravovaného Porsche 911 GT2.

Dovedeme si představit, že v Zuffenhausenu z toho asi velkou radost nemají, ale my radost máme. Kromě spousty hezkých fotek je totiž na předposlední straně brožury tabulka s technickými údaji, kde se dozvíte následující: Motor o objemu 3,6 litru, plněný dvěma turbodmychadly, má výkon 530 koní – tedy o 50 koní víc než v Turbu. Navíc přes šestistupňový manuál pohání jen zadní kola s ultramacatými pneumatikami. Absence pohonu všech kol je jedním z důvodů, proč GT2 váží 1442 kg, tedy o nějakých 210 kg méně, než Turbo.

Celkově vzato to vypadá na pořádně divokou jízdu, stovku GT2 udělá za něco málo přes 3,6 sekundy, stošedesátku zvládne za 7,4 a akcelerace ustane až na 328 km/h.

Nosným sloganem brožury je upozornění „Vyžaduje respekt“. To bychom řekli!

Honza Koubek

16.7.2007 7:10

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist