Nový Ford Mondeo sedan

Koncept kombíku známe z Paříže, první sedan akci ale můžete vidět v kině!

Je to tak, nové Mondeo si zahraje jednu z rolí v nové bondovce Casino Royale. Sice to vedle Aston-Martinu DBS bude role vedlejší, ale v hledišti bude sedět jistě více potenciálních zákazníků Mondea, než Astonu…

Premiéra filmu bude 17. listopadu, nové Mondeo bude mít premiéru pravděpodobně na jarním autosalonu v Ženevě. O tvarech a aplikaci kinetického designu nového Mondea už jsme toho napsali dost, takže si pojďme trochu odpočinout a podívat se na ten film.

Není to poprvé, co se Ford angažuje v sérii filmů s agentem 007. Už v roce 1976 se ve filmu „Špion, který mě miloval“ krátce objevil předprodukční prototyp Fordu Taunus-Cortina. V sekvenci filmované na Costa Smeralda na Sardinii honí Bonda padouši právě v Cortině, která nakonec (nevyhnutelně) vyletí z horské cesty a propadne se střechou horské chaty.

Ford Mondeo fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Ford Mondeo fotogalerie

Mnozí z vás jistě vědí, že podstatná část nové Bondovky se točila v Karlových Varech a v Praze. Mondeo se ovšem v Čechách neobjevilo. Ve filmu ho totiž uvidíte v momentě, kdy Daniel Craig, jakožto nový James Bond, přilétá na Bahamy, kam ho dovede stopa teroristické buňky a jede z letiště do hotelu.

Přestože Mondeo není jedním ze speciálně vybavených „bondcars“, zajistit jeho účast ve filmu si s bondovkou nezadalo. Nezapomeňte, že film se natáčel téměř rok před oficiálním uvedením vozu, na druhém konci světa. Když se producenti s výrobcem v únoru 2006 dohodli, auto bylo vpodstatě ještě stále na kreslicím prkně. Bylo tedy třeba ručně postavit speciální, pojízdný kus, který by filmařům posloužil.

V kolínském designovém studiu se několik týdnů pracovalo ve dne v noci. Když byl vůz hotov, vyrobili pro něj ještě speciální kontejner a tajně ho odeslali na Bahamy.

Jeho hrdí tvůrci tvrdí, že byste jeho ojedinělý původ nepoznali ani při bližším pohledu, natož na plátně, kde se mihne jen v pár scénách. Ford ovšem doufá, že i těch několik záběrů pomůže navnadit potenciální zákazníky, protože Mondeo prý ve filmu vypadá famózně.

Honza Koubek

10.10.2006 10:53

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist