Nová Mazda 2 bude lehčí

Každý nový model musí být bezpečnější a zákazníci žádají stále více luxusní výbavy. Už jsme si zvykli, že jsou auta čím dál tím těžší. Mazda 2 nikoliv.

Je to neuvěřitelné, ale vývojářům se podařilo ušetřit oproti minulému modelu celých 100 kilogramů. Modely s motory 1,3 a 1,5 litru budou vážit 955, resp. 960 kg.

V současném trendu je to velmi neobvyklé, ale stačí se podívat na fotky nové „dvojky“, vzpomenout si na tu starou a mnohé se začíná vyjasňovat. Nejde o žádný facelift, nebo evoluční krok, nová Mazda 2 je úplně jiné auto – a především je celkově menší, což je další neobvyklá věc. Zmenšení ušetřilo 20 kg, dalších dvacet se ušetřilo „odebráním určitých prvků výbavy“. Zbylých 60 kilogramů padá na vrub lehčím materiálům a dokonalejší konstrukci nejrůznějšího vnitřního vybavení (např. předních sedadel, která mají každé o 2,5 kg méně), podvozku, který shodil 13 kg, ale i takových maličkostí, jako jsou přední reproduktory (o 1 kg lehčí).

Mazda 2 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Mazda 2 fotogalerie

Lehčí auto pochopitelně znamená lepší manévrovatelnost, méně emisí a nižší spotřebu. Mazda slibuje kombinovanou hodnotu 5,3 l/100 km.

Honza Koubek

23.7.2007 7:00
Více o tématu: autoautomobilMazdaMazda 2

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist