Mustang opět bez střechy

Původní Mustang 1964 jako kabriolet začínal a žádná další generace by bez otevřené verze nebyla pravým mustangem. Jen se na rozdíl od dřívějších časů objevují až po kupé.

Přesně rok po sériové verzi nové generace Mustangu kupé jsme se dočkali i kabrioletu. Opět s plátěnou střechou, jako za starých časů. Ta dnešní je sice ovládaná elektricky, ale odjistit ji je třeba stále manuálně. Možná i proto, aby ji američané neotevírali za jízdy. Podobně jako leporelo se skládá za zadní sedadla tak, že neruší linie vozu.

S otevřenou verzí se počítalo už při vývoji nového Mustangu, takže by kabriolet neměl trpět kroucením karoserie, ani přílišným nárůstem hmotnosti. Torzní tuhost se prý ve srovnání s předchůdcem více než dvakrát zlepšila.

Motory jsou stejné jako u kupé, tedy čtyřlitrový šestiválec s ne zcela ohromujícím výkonem 210 koní, nebo třísetkoňový osmiválec 4,6 litru ve verzi GT. K pětistupňové převodovce se s příchodem kabrioletu přidá i pětistupňový automat.

Ani na konstrukci se nic neměnilo, takže se může i otevřený Mustang pochlubit mimo USA a segment terénních aut prehistorickou tuhou zadní nápravou. Ford však říká, že zákazníkům stačí, a navíc je to v případě Mustangu opravdu klasické řešení. S tím se dá těžko přít.

Mustang kabriolet se začne prodávat na jaře. Základní verze bude stát 24 495 amerických dolarů, silnější GT 29 995 USD. Podle Fordu se tak stane nejlevnějším třísetkoňovým kabrioletem na americkém trhu. Nabídku položek příplatkové výbavy obohatí jedna světová novinka – proměnné podsvícení přístrojů, na kterém si řidič bude moci vybrat z více jak 125 barev.

redakce autoweb.cz

9.1.2005 12:00
Více o tématu: FordkabrioletMustangusa

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist