MTM Audi TT Bimoto nejrychlejší na Nardu

Italská rychlostní trať Nardo opět přivítala skupinu ultra rychlých strojů - tentokrát přijely výtvory největších ladičských firem.

Nechyběly mezi nimi vozy značek Porsche, Lamborghini, BMW, Mercedes-Benz, ale dokonce se objevil i jeden zásadně přestavěný Volkswagen. Úkol byl jednoduchý: vyjet do nejvyšší dráhy klopeného okruhu a dosáhnout co největší rychlosti. Všechny věhlasné značky do jedné se však musely sklonit před brutálním Audi TT, které má na svědomí společnost MTM.

Jak napovídá jeho název „Bimoto“, tuneři do něj kromě přeplňovaného čtyřválce implantovali ještě druhý přeplňovaný čtyřválec. Ten najdete těsně za předními sedačkami, oddělený lehkou stěnou z karbonového kompozitu. Oba motory jsou vyladěné na 500 koní, takže se malé Audi TT rázem dostává do výkonové ligy Bugatti Veyron. Každý motor má svou vlastní převodovku, obě jsou propojené, což znamená, že tohle Audi vlastně nemá pohon všech kol, ale dvakrát pohon dvou kol.

Přestože to všechno muselo stát nehorázné peníze, dovolíme si tipnout, že ještě nebyly tak nehorázné, jako je pořizovací cena Veyronu.

Audi TT velká fotogalerie

Audi TT fotogalerie

Tisíc koní v menším a lehčím autě, to je přece jasný recept na vítěze, že? Jak se to vezme, MTM Audi TT Bimoto dosáhlo na Nardu maximální rychlosti 390,6 km/h. A každý přece ví, že Veyron jede přes čtyřista. Copak o to, to on jede, jenže na rovince. Je známá věc, že na klopeném oválu působí spousta sil, které auto zbržďují a při takhle monumentálních rychlostech vůz rozhodně nejede „jakoby po přímce“, ale do nijak mírné nekonečné levé zatáčky. Nemáme k dispozici žádné přepočetní tabulky, ale u supersportů s maximálkou kolem 300 km/h dělal rozdíl mezi maximálkou na Nardu a maximálkou na letištní ranveji v závislosti na naladění podvozku až 20 km/h.

Je tedy dost možné, že MTM Audi TT Bimoto by ve skutečnosti přes 400 km/h jet umělo. Upřímně řečeno ale nevím, jestli bych v něm přitom chtěl sedět, zatímco do Bugatti bych se posadil s klidem.

Deset nejlepších vytuněných sporťáků, které se jízd na Nardu účastnily:

1. Audi MTM Bimoto: 390.6 km/h
2. 997 Sportec SPR1: 378.4 km/h
3. 997 Techart GT Street: 358.2 km/h
4. Murcielago LP640 Edo Competition: 345.7 km/h
5. 997 Techart turbo convertible: 344.2 km/h
6. 9ff CT-78336.3 km/h
7. Brabus Maybach 57: 330.6 km/h
8. Mercedes E63sme: 330.5 km/h
9. Golf R36 HGP 327.6 km/h
10. Mercedes SL Lorinser Biturbo: 325 km/h

autoweb.cz

24.11.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist