Mercedes-Benz Concept Ocean Drive

S konceptem čtyřdveřového kabrioletu vstupuje trojcípá hvězda do hyperluxusního segmentu, okupovaného značkami jako Bentley a Rolls-Royce.

Mercedes dnes nečekaně zveřejnil fotky studie Concept Ocean Drive, kterou přiveze do Detroitu. Luxusní čtyřdveřový kabriolet, založený na dvanáctiválcové limuzíně S600, ve větší než malé míře připomíná konkurenční Bentley Continental GTC: například kolmou postavenou mřížkou chladiče nebo tvarováním zádi.

Kromě LED světel, které jsou pro designéry automobilových konceptů dnes již v podstatě povinností, stojí za zmínku hlavně systém Airscarf, přivádějící teplý vzduch k zátylkům cestujících. Představen byl už na kabrioletu SLK, ale tady se poprvé objevuje ve čtyřmístném autě.

Třída velkých luxusních kabrioletů pro čtyři lidi nepatří k nejhustěji obydleným. Momentálně v ní působí vlastně jenom Bentley, který kromě zmíněného GTC vyrábí ještě desetimilionový Azure. Návrat mezi kabrio smetánku však plánuje rovněž Rolls-Royce. I ten si zvolil pro debut sériové verze 101 EX právě Detroit.

autoweb.cz

20.12.2006 1:16

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist