Lada Concept C se blíží do sériové výroby

A už na skicách vypadá poněkud... ehm, zvláštně.

Nepřipomíná vám ta záď něco? Nám tedy ano a podle všeho rozhodně nejsme sami. Kolegové na holandském webu Autoblog.nl soudí, že připravovaná Lada zřejmě bude soupeřit s Chevroletem Aveo… Pokud by tahle informace byla oficiální, nezbývalo by, než pokrčit rameny a říci si „inu, alespoň nejsou přehnaně ambiciózní.“ Aveo je totiž jedním z našich méně oblíbených automobilů a neshledáváme na něm nic, co by bylo hodné následování, či napodobování. Ať to Chevrolet nebere jako kritiku – Aveo je přece jen přece převlečené Daewoo a jsme si jistí, že příští generace bude o dost lepší.

Zpátky k Ladě. Náčrtky připravovaného modelu jsou pro nás trochu zklamáním, protože původní Concept C, představený v Ženevě, vypadal docela slibně. S jeho designem i technikou pomáhala rakouská firma Magna Steyr, která jinak spolupracovala například s koncernem DaimlerChrysler. Sériová verze bohužel vypadá úplně jinak. Podle našich informací jí budou pohánět motory o objemu od 1,6 do 2,0 litrů, na palubě bude ABS s brzdovým asistentem, ESP, vyhřívná zrcátka a za příplatek třeba i xenonové světlomety. Výroba by měla probíhat v Rakousku a podrobnější informace se zřejmě dozvíme začátkem roku 2009.

Honza Koubek

6.9.2007 9:51

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist