Ford Focus ST WRC Edition

Když už chcete do názvu vozu přidat magickou zkratku WRC, musí podle toho také vypadat. Přesně jako Focus ST WRC Edition.

Ford se rozhodl oslavit své úspěchy na poli rally a připravil zajímavou edici padesáti speciálně upravených Focusů ST. Už název WRC Edition napovídá, že půjde o mimořádně vypečenou lahůdku. Pohon má sice na starost stejný dvouapůllitrový přeplňovaný pětiválec, ale podvozek je od známé firmy Eibach. Auto je sníženo o 15 mm a honosí se decentními doplňky karoserie, inspirovanými rally speciálem Fordu. Ze stejného soudku je i válečné zabarvení a dvacetipalcová kola OZ. A aby z Focusu dýchala opravdická závodní atmosféra, dostává každý vůz hliníkovou plaketu, na kterou se podepsali Mikko Hirvonen a Marcus Gronholm.

Ford Focus fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Ford Focus fotogalerie

Ford Focus ST WRC Edition jen dvě malinkaté chyby – cenu, která převyšuje standardní model o zhruba 8000 euro (v přepočtu 220 000 kč) a to, že si pro něj musíte zajet do zahraničí. Není totiž určen pro náš trh.

autoweb.cz

25.7.2007 8:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist