Fiat 500 je Auto roku 2008

Dalo se to čekat - pravá láska totiž nikdy nerezaví a původní pětistovka si získala srdce milionů lidí.

U nás se nový Fiat 500 ještě nezačal prodávat, ale v jiných evropských zemích už prodeje běží a potvrzují očekávání: pětistovka se prodává jak čerstvé, teplé a křupavé housky. Novináři oceňují vzhled, který v sobě skvěle kombinuje moderní a retro styl a interiér, který jakoby mimochodem spojuje krásu s funkčností – to se dnes skutečně píříliš nevidí.

V celé historii jsou snad jen dvě další auta, která si vysloužila podobně ikonický status – MiniVW Brouk. Potíž je v tom, že jejich moderní reinkarnace jsou zaměřené na movitější klientelu, takže jejich původní záměr, stát se dostupným a stylovým autem pro masy, už nelze opakovat. Fiat je ovšem jiný. Díky použití spousty dílů z modelu Fiat Panda se jeho výrobní cenu podařilo udržet dostatečně nízko na to, aby si ho mohl dovolit kdekdo. Nabídka motorů kromě toho zapadá i do dnešních ekologických tendencí, protože kromě ostrých modelů pro nadšence tam najdete i malé motůrky, s přehledem splňující i ty nejpřísnější emisní normy.

Fiat 500 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Fiat 500 fotogalerie

Fiat 500 se zkrátka oblibě novinářů těší – a teď už dokonce i oficiálně. Magazín Automotive News hlásí, že mu porota složená z 58 novinářů ze 22 zemí udělila titul Evropské Auto Roku 2008. Fiat zvítězil s mohutným náskokem 60 bodů před vozy Mazda 2 a Kia Cee’d. První pětku doplnili Nissan Qashqai a Mercedes-Benz třídy C.

autoweb.cz

16.11.2007 8:04

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist