Detroit Auto Show: Ford Airstream

Kříženec mezi velkoprostorovým vozem a hliníkovým karavanem zahajuje smršť novinek z největšího autosalonu Severní Ameriky.

Nejen barevným schématem představuje Ford Airstream zámořskou interpretaci evropského crossoveru S-MAX. Na návrhu se podílela firma Airstream, která vyrábí karavany stejného jména. Jejich typicky kulaté tvary a hliníkový povrch si určitě vybavíte aspoň z filmů. Jak je v dnešní době zvykem, koncept pohání palivové články.

Maska chladiče se třemi horizontálními žebry je firemní tváří amerického Fordu. Na straně řidiče jsou jen malé dveře, zatímco pasažéři nastupují obřím otvorem s vyklápěcími dveřmi na straně protější, tedy u chodníku. Oranžové lemování oken odkazuje na koncept S-MAX.

Vodíkové články tentokrát fungují jako generátor – vytvářejí energii, potřebnou k dobíjení li-on baterií. Ford již tuto technologii testuje v prototypech crossoveru Edge.

Také v interiéru se designéři částečně vrátili do 70. let, přinejmenším pokud jde o sedadlo řidiče a lávovou lampu v zadním prostoru.

autoweb.cz

8.1.2007 8:47

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist