Chystá Kia levnější konkurenci pro Audi TT?

Korejci hodlají vstoupit na trh stylových kupé. Svoji představu o takovém autě ale pouštějí do světa po malých dávkách.

Po zajímavě střižené přední masce si nyní můžeme prohlédnout i boční profil odvážného konceptu z Koreje. Delší střecha naznačuje, že zadní sedačky nebudou jen místem pro nákupní tašky či prázdné PET lahve. Agresivní styling by mohl znamenat pořádnou dávku koní pod kapotou, i když nemáme žádné oficiální zprávy o motorech.

Kdyby se v Koreji nakonec rozhodli pro sériovou výrobu, mohli by použít platformu sesterského Hyundai Coupé s pohonem předních kol. Z nedávných informací se ale dá usuzovat i na optimističtější varianty.
Pokud se zahledíme do vzdálenější budoucnosti, chystá Kia také nové SUV. Model nazvaný HM bude v nabídce ještě výš než velké terénní Sorento. Vycházet by měl z konceptu Messa. Šasi bude vypůjčeno od sesterské automobilky Hyundai z modelu Veracruz. V sériové verzi se určitě nesetkáme s předimenzovanými koly, zamaskované testovací prototypy však prozrazují, že masivní čelní světla a mřížka chladiče zůstanou.

Pro americký trh hodlá Kia nabídnout i benzínový osmiválec, my Evropané se budeme zřejmě muset spokojit s dieselovými a benzínovými šestiválci. Stejně jako v případě Sport Coupe nám prozatím musí stačit jen skica, ale ta vypadá velice slibně.

autoweb.cz

15.8.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist