Chrysler na Detroit Auto Show – samá elektřina

Volty a ampéry jsou v módě. A Chrysler to moc dobře ví.

Chrysler se zřejmě inspiroval na autosalonu ve Frankfurtu. Tam jsme téměř na každém stánku okukovali hybridní, zelené a ekologické vozy. Na Detroit Auto Show Chrysler představí hned tři novinky – a ve všech hraje svou roli elektřina.

První z nich je Jeep Renegade. Sice vypadá, jako kdyby utekl ze hry Halo, ale nenechte se zmást drsným exteriérem. Je vyroben z hliníku a všechna jeho čtyři kola pohání dieselový motor Bluetec. Kombinovaný výkon elektrických motorů činí 85 kW (116 koní) při spotřebě 2,14 litru nafty na sto kilometrů.

Další novinkou je ecoVoyager. Čtyřsedadlové osobní vozidlo má elektromotor o výkonu 200 kW (272 koní), který vás dostane na stovku za méně než osm sekund. Dojezd je pak velmi slušných 480 kilometrů (samozřejmě v případě, že všechnu elektřinu nespapají vyhřívané držáky na nápoje). Není to rozhodně žádný drobeček, na délku měří 485 cm a na šířku 192 cm.

Nakonec tu máme Dodge Zeo, sportovní vůz s konfigurací sedaček 2+2. Je poháněn elektromotorem o výkonu 250 kW (340 koní) a na 100 km/h zrychlí za méně než šest sekund. Dojezd má být přes 400 km.

Zatím není jasné, zda nebo kdy se nápady z těchto konceptů objeví v sériové produkci. Doufejme, že ano a co nejdřív – Američany už musí štvát, že je domácí automobilky odbývají předpotopní technikou.

autoweb.cz

22.11.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist