BMW chystá smršť novinek

V blízké budoucnosti se dočkáme nového supersportu, posílené pětky a dalšího crossoveru. Možná.

Automobilka BMW si zaregistrovala tři nové značky. Ty nám mohou napovědět, co v Mnichově chystají pro blízkou budoucnost. Obchodní značky BMW M10, BMW 555 a Progressive Activity Sedan – co by se pod těmito názvy mohlo skrývat? M10 má být podle některých informací následovník legendárního M1. Jistá italská tuningová firma se dokonce prořekla, že pro BMW vyvíjí vůz s maximálkou 344 km/h, který se má objevit v roce 2009.

Označení 555 může znamenat dvě věci. Řada 5 buď dostane motor o objemu 5,5 litru nebo bude ke klasickému pětilitru přidáno turbodmychadlo. To zní vcelku logicky, 335 má také přeplňovaný motor o jiném objemu, než naznačuje číslovka. Ohledně poslední značky, Progressive Activity Sedan, panuje nejvíce nejasností. Nové BMW X6 je prezentováno jako ‚Sports Activity Coupe,‘ takže se nově registrovaný název bude zřejmě týkat úplně nové řady. Její pracovní název je prý V a našim zahraničním kolegům se dokonce podařilo vyfotografovat podivný zamaskovaný vůz, který je zcela jistě prototypem této novinky od BMW.

autoweb.cz

1.10.2007 10:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist